Body med fotdon

Hmmm, kanske en något kryptisk rubrik. Skodon hade kanske varit mer korrekt, men inte lika kul ;-). Efter att ha sytt en tröja & två mepsar av tyget som inhandlades genom Michas Stoffecke fanns det en liten bit kvar. Efter lite fnulande kom jag fram till att det nog skulle kunna bli coolt till en body. Så en body fick det helt enkelt bli till våran lilleman (som nu är inne på sin tredje dag med hög, hög feber, stackarn. Håller tummarna för tredagarsfeber och att det ger med sig till imorgon). Vanans makt är stor och det fick bli röda detaljer till även den här gången (för ja, både tröja och mössor hade fått röda kantband/muddar och/eller sömmar). Bodyn syddes i förra veckan och jag har bara inte haft ork att ta itu med att blogga den eftersom koncentrationen legat på att ta hand om sjuk bäs.
 
Tyg: från Michas Stoffecke med sneakers på, röda kantband/muddar i bomull/lycra från Jofotex.
 
Tygutmaningen uppdateras i nästa inlägg...

Somriga klöver

För lite sedan velade jag ikring om jag skulle sälja detta tyget eller inte. Efter en del funderande bestämde jag mig för att avvakta och tur var väl det för det blev perfekt att sätta saxen i det för att prova ett par mönster ;-). Och plaggen blev ju bra härliga. Vissa tyger blir verkligen MYCKET snyggare i förädlad form och det är inte bara en gång jag fått omvärdera mitt beslut gällande ett tyg. Och jag kör ju just nu lite med att använda upp ett tyg helt och hållet (gäller inte alla tyger utan framför allt de jag har metern eller mindre kvar utav).
 
En omvärdering till jag har fått gjort är det där med vilka plagg som är användbara och inte till små bebisar. Har kommit fram till att det till våran lilla larv som ålar sig fram är kanon med ett tunnt linne de varma sommardagarna (även om de just nu lyser med sin frånvaro). Bara blöja är inte idealiskt då han skrapar upp stackars magen då, men ett linne funkar kanon. Och inte bara dagtid utan även att sova i de nätter det är riktigt varmt. Annars är en enkel body med kort eller lång ärm fortfarande favoritplagget ;-). Men som komplement är linnet kanon. Sydde linnet i storlek 80, men upplever för ovanlighetens skull att det här mönstret är ordentligt tight så jag kommer faktiskt göra några ändringar till nästa. För jag ska fixa ett par till till sötfisen.
 
Tyg: Lyckoklöver från Michas Stoffecke även till kantband. Ovan ett linne till lilleman i stl 80, mönster från Ottobre 4/2004 (det där med bra underklädesmönster).
 
Men huvudsyftet var faktiskt inte att göra ett linne till lilleman utan till mig själv. Jag efterlyste ett mönster till ett linne med brottarrygg i en facebookgrupp. Det var ingen som hade några tips däremot hörde en sybekant av sig och meddelade att hon hade ett trasigt linne (Gina Tricot om jag inte minns fel) att avvara som jag fick klippa sönder om jag ville. Tackade ja och är jätteglad för att hon var så vänlig att låta mig få det för det blev kanon att använda som mönster. Jag var så seriös så jag faktiskt satt och sprättade upp sömmarna runt om. Förlagan lite tight, men jag lade på en centimeters sömsmån runt om och det blev kanon. Dessutom var det ett väldigt långt linne, så jag kapade nog av ganska precis en decimeter. Upplevde dock att det blev lite kort framtill så till det linne som redan klippts till valde jag att lägga på någon cm framtill och även att sänka ärmhålen lite då jag tycker det blir lite tight där, men även där har jag bara ändrat någon centimeter. Nu matchar vi snyggt jag och minstingen.
 
Tyg som ovan så klart och valde att även här använda tyget även till kantband. Tycker det blir riktigt snyggt så. Storlek ca M.
 
Och som sagt, projektet var ju att försöka göra slut på precis hela tygbiten och det räckte lagom till två par schyssta boxerkalsonger också till 5-åringen. Han är den utav mina barn som är "rundast" även om han absolut inte är en knubbis (han är liksom relativt lång också) och till 5-och 7-åringen är det samma midjemått som gäller. Även det hä mönstret kommer ifrån Ottobre 4/2004 precis som lillemans linne ovan. Varje söm är nedstickad med CoverProns aviga trippelsöm för att minimera skav och så blir det ju så himla snyggt också ;-).
 
 
Tygutmaningen fortsätter ju en dryg månad till i alla fall (fast jag är bra sugen på att köra vidare året ut, om än i annan form, vore liksom kul att se hur mycket tyg jag förbrukar ;-)). Till de här fyra plaggen gick hela klövertyget år och jag hade ungefär 1,2 meter, så nu har jag totalt förbrukat 25,5 meter tyg. Lite smått galet, jag erkänner, men jag "skyller" fortfarande på de där klänningarna i början som gjorde att tygåtgången raskt drog iväg.
 
Och lite annan kul kuriosa är att jag snart har sytt 2000 plagg/tillbehör sedan jag började sy i slutet av november 2007 (då med en 4½-åring, drygt 2 år och en 8 månaders i huset). Nästan allt är bilddokumenterat (saknas några vuxenplagg i arkivet) och bloggat (så egentligen är jag nog faktiskt uppe i 2000 redan, men det som inte syns finns inte ;-)). Lite snabb huvudräkning ger att det faktiskt är ett snitt på mer än ett plagg/dag. Och ja, det känns också ganska crazy. Tur att inte riktigt allt har stannat här hemma ;-).
 
Numera satsar jag på att utmana mig själv lite mera. Tidigare kunde jag inte påbörja ett projekt om jag inte visste att jag kunde slutföra det samma dag i stort sett. Idag kan jag lägga ifrån mig ett halvfärdigt plagg och ta itu med det på nytt när jag verkligen har tid/ork/koncentration. Och jag har lärt mig MASSOR på vägen och fått många, många fina syvänner! Där den gemensamma nämnaren inte längre bara handlar om vårat intresse för sömnaden utan vi har mötts på andra plan också. och verkligen blivit VÄNNER!
 
I och med det här "jubileet" tänkte jag faktiskt ha en liten utlottning, men jag är inte riktigt där ännu ;-) så lite längre fram kommer det ett nytt inlägg om det. Och eftersom jag inte gillar en massa krångel ikring utlottningar kommer det bli enklast möjliga upplägg. En glad kommentar i bloggen för varje person som vill vara med och "tävla" är det enda som kommer krävas. Men som sagt...jag återkommer;-)

Något under till "herrarna" i familjen

För lite sedan sydde jag kalsongerna högst upp till vänster i bild till näst yngsta sonen, de fållades aldrig och nu har de fått kantband vilket blev mycket bättre. När sonen visade upp sina nya fina kalsonger blev inte mindre än tre familjemedlemmar lite avundsjuka ;-). Då är det tur att man har en underbar syvän på nära håll som kan hjälpa till snabbt med tyg. För mitt var tokslut. I veckan syddes boxerkalsongerna färdigt till de tre familjemedlemmarna och alla har invigt dem förutom...maken! Hmmm, undrar när de skall åka på?!
 
Tyg: bak-och framlejon från Kameleont design, kalsongresår till makens kalsonger från MrsBao.
 
 
En klantig sak som jag gjorde var att inte läsa beskrivningen till herrboxerkalsongen. Ibland kan det liksom vara en smart idé. För när kalsongerna var färdigsydda såg de tyo...gigantiska ut. Visserligen är han en L, min make, men dessa såg bra mkt större ut än så. Men hade jag läst så hade jag insett att det stod INKLUSIVE sömsmån på mönstret och vad gjorde jag? Jo lade så klart till sömsmån och eftersom det är 7 sömmar så blir det ju också ca 7-10 cm för mycket. Så de här blev nog snarare XL eller till och med ännu större. Men han får använda dem. Nya fillingar ska sys, dock i annat tyg och då ska jag minsann se till att klippa till rätt ;-) Sedan är jag inte så speciellt nöjd med hur resåren syddes dit, eller resultatet så där har jag en lösning på hur det ska bli snyggt nästa gång.
 
Tygåtgången här uppgick till ca 0,75 m (det går åt mer än vad man tror till tre par kalsonger) så gällande Tygutmaningen har det nu åtgått totalt drygt 24 meter tyg. Och jag har tjänat in 8 meter.
Kategori: Taggar: boxerkalsong, boxers, kalsonger, underkläder;